Ο λογος που η πλατεια (Νεας Σμυρνης) ξενυχτα

05
Mar
2014

by nou-pou.gr

Η άφιξη του New Habits στα μέσα του καλοκαιριού μετέτρεψε την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης σε ένα μέρος όπου η διασκέδαση δεν σταματά όταν το ρολόι δείξει δώδεκα τα μεσάνυχτα.

Μέχρι πριν ένα χρόνο η πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν μια περιοχή που θα επέλεγα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αν δηλαδή είχε ήλιο, αν είχα παρέα, αν είχα όρεξη για καφέ, αν είχα σκύλο ή παιδιά που ήθελα να ‘ξαμολήσω’ και, φυσικά, αν ήταν πριν τις 12 το βράδυ. Την ώρα δηλαδή που παραδοσιακά η πλατεία συνήθιζε να βάζει λουκέτο. Έμαθα όμωςότι οι νύχτες της μεγάλωσαν μετά την άφιξη του New Habits στα μέσα του καλοκαιριού οπότε είπα να πάμε να πιούμε ένα ποτό για να το εξακριβώσουμε.

Όσο κλισέ ή παρωχημένο και αν ακουστεί, όταν μπήκα στο μαγαζί μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το κλασικό τραγούδι του Κελαηδόνη “Στα ξενύχτια λέμε ναι, και στην τρελά λέμε ναι’. Προσθέτοντας επίσης ‘Στην μπάρα λέμε ναι! Στα κοκτέιλ λέμε ναι. Και στα πάρτι; Και εκεί ναι λέμε!’. Βλέπεις είναι φανερό από την πρώτη στιγμή ότι κάτι ‘περίεργο’ γίνεται σε αυτό το μαγαζί. Εδώ οι άνθρωποι γλεντάνε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις καθώς μπαίνεις στο μαγαζί είναι ένα μεγάλο,ένα πραγματικό μεγάλο μπαρ. Το New Habits όμως δεν διαθέτει απλά άλλη μια μπάρα. Είναι η ΜΠΑΡΑ. Μια από τις μεγαλύτερες, πιο προσεγμένες και πιο επιβλητικές που έχουμε δει τελευταία, σε μίνιμαλ-βιομηχανικό στιλ, ένας ευφάνταστος συνδυασμός ξύλου, σίδερου και μπρούτζου (η οποία σε κάνει να νοιώθεις πως κάτι έχανες από τη νύχτα αν δεν είχες στριμωχτεί ακόμη εκεί μέσα).